Τρίτη 29 Σεπτέμβριος 2020

Post Emotional Therapy 2019Τα P.E.T. Projects παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση Post Emotional Therapy.


Τι σημαίνει πραγματικά ελληνικό queer τραύμα;

Είναι μια συλλογική εμπειρία;
Είναι μια συλλογική εμπειρία;
Είναι μια συλλογική εμπειρία;
Ή όχι?

Τι σημαίνουν όταν μερικοί άνθρωποι λένε ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το τραύμα τους; Γιατί επιστρέφουμε ξανά και ξανά σε αυτό; Έχει οργανωθεί ολόκληρη η ταυτότητά μας γύρω από ένα επιβλαβές σοκ; Τα έργα της Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου, Ηλία Καρνιάρη, Εύας Παπαμαργαρίτη, Σπύρου Ρεντ και της Βασιλικής Λαζαρίδου, κάνουν αναφορά συνειδητά και μη στο αναδυόμενο ελληνικό τραύμα της χιλιετίας μας.

 

Οι παραδόσεις και το «λαμπρό νέο φως» της κοινωνικο-πολιτιστικής καινοτομίας της δεκαετίας του ’90 και του ’00 διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην δομή του, προσφέροντάς μας αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο «μεγαλώματος», δεινών και επιβίωσης. Ο νεοελληνικός μύθος ότι είμαστε απόγονοι της «αγνότητας» της ελληνικής αρχαιότητας, είναι ένα δυνατό φαντασιακό τύμπανο που αποκρύπτει πιο ακριβείς πολιτιστικές και ιστορικές αφηγήσεις. Ταυτόχρονα, το οθωμανικό παρελθόν σιωπά και παρουσιάζεται νευρικά ως αμαρτωλό και απαγορευμένο.

Παρόλα αυτά, οι πτυχές αυτής της απαγορευμένης και κρυφής κληρονομιάς έχουν ριζώσει στην ελληνική (ακαδημαϊκή, τεχνολογική, ποπ, πολιτική, καλλιτεχνική) κουλτούρα σε μια εξαιρετική camp εκδοχή και τις περισσότερες φορές μιας σοβαρής προβληματικής σκιώδους εκπροσώπησης.

Οι queers στην Ελλάδα έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτή την δυσνόητη δυαδικότητα, χρησιμοποιώντας αυτά τα συναισθηματικά άκρα τόσο ως αντιμετώπιση όσο και ως ασπίδα. Μαθαίνουμε να πενθούμε με τον ίδιο τρόπο που μαθαίνουμε να κανουμε σεξ. Η διαχείριση του πόνου μας είναι η δύναμή μας. Έχουμε χάσει και θα συνεχίσουμε να χάνουμε, η βία, η κατάχρηση, η σύγχυση και το άγχος είναι η καθημερινή μας ρουτίνα. Πεθαίνουμε ανεξέλεγκτα. Αποτυγχάνουμε. Αλλά επιμένουμε στην ύπαρξή μας.

Όπως ο Κωνσταντίνος Βήτα τραγουδά, «Πάγωσε όλη την πόλη στον κόσμο, ζέστανε τα χέρια μου να λιώσει το μίσος» και » δώσ ‘μου την αγάπη σου για να πετάξω, δώσε μου ένα άλλο κόσμο να ζήσω, να πεθάνω, δώσ ‘τη χαρά σ’ αυτούς που πονάνε, η αδέρφια μου, σ ‘όσους δε βρίσκουν λόγο να γελάνε, έλα, σε σένα μιλάω, ελά να φύγω μαζί γιατί είναι Κυριακή πρωί Κυριακή πρωί, Κυριακή πρωί.»

Έτσι επιβιώνουμε, έχοντας ο ένας τον άλλον. Το Aye Mari * είναι εδώ και θα σας προσφέρει μια πολυδιάστατη τραυματική εμπειρία κάτι μεταξύ παραληρήματος και υπερβολικού διαμοιρασμού. Στα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν δράσεις από την cyber daddi, Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου και Ηλία Καρνιάρη.

* Το Aye Mari είναι μια σειρά εκθέσεων με βάση το Βερολίνο και επιμελείται η Vassilia Kaga.

Συντελεστές
Ομαδική έκθεση με έργα της Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου, Ηλία Καρνιάρη, Εύας Παπαμαργαρίτη, Σπύρου Ρεντ και της Βασιλικής Λαζαρίδου.

Επιμέλεια: Βασιλεία Κάγκα

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Βασιλική Λαζαρίδου

Ταυτότητα Εκδήλωσης
Ημερομηνία: Από: 13-12-2019 Εως: 31-2-2020
Εγκαίνια: Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στις 19:30

Τοποθεσία: P.E.T. Projects, Κέρκυρας 87, Κυψέλη, Αθήνα

Eισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις: petprojects.studio

πηγή: https://www.culturenow.gr

various photos

old autos

black & white

reflections

 28-various photos

 

Chrysler imperial 1932 

 

black white 01

 

 reflections P1040815

             

Φωτογραφίες από

Εξώφυλλα Δίσκων

digital images

air show 2005

Ιστορικό Rally

Ακρόπολις

eloy   digital images pic061 2   airshow 1035   No 66 FIAT 500 1969
             

photonews

cafe cafe bars

 

bars

 

mousikes skines live

mpyraries

 

clubs

 

mezedopoleia

nick cave 0

 

facebook icon  blogger icon youtube icon

 

Σεπτέμβριος 2020
ΔΤΤΠΠΣΚ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

cinema

Μας αρέσουν

 
xrysostomio

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΟ Rock Bar

 
melismata

Μελίσματα / Μεζεδοκαφενείο

 
to trikyklo

Το Τρίκυκλο / Μεζεδοπωλείο

 
blackbird bar

BLACKBIRD bar

magazines logo