facebook-icon  blogger-icon  youtube-icon  blogger-icon

   

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου  

e.k.k. images

   

IMDb  

imdb

   

nightwalk.gr / facebook  

nightwalk-2-300-2pg

   

photonews

   

musicnews

   

3rd "Beyond the Borders" International Documentary Festival 2018

3rd Beyond the Borders International Documentary Festival-2018Για τρίτη συνεχή χρονιά το ακριτικό Καστελόριζο θα φιλοξενήσει το Διεθνές Φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα», από τις 26 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου.

Το Φεστιβάλ αποτελεί έναν νέο θεσμό, που καθιερώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), με στόχο να αποτελέσει τόπο συνάντησης Ελλήνων και ξένων δημιουργών ντοκιμαντέρ για να προβάλλουν το έργο τους και να ανταλλάξουν γόνιμες ιδέες, προκειμένου να επιτευχθούν νέες συνεργασίες και διεθνείς συμπαραγωγές.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 17 ντοκιμαντέρ ιστορικού και κοινωνικού περιεχομένου δημιουργών από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιαπωνία, την Παλαιστίνη, τη Σερβία, τη Γαλλία, το Κατάρ, την Αρμενία, τον Λίβανο και την Αιθιοπία. Η Κριτική Επιτροπή, που απαρτίζεται από την Βάσια Χατζηγιαννάκη (σκηνοθέτις ΕΡΤ), τον Markus Nikel (σύμβουλο RAI), την Carol Drinkwater (συγγραφέα – ηθοποιό) και τον Ruggero Calich (σύμβουλο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κωνσταντινούπολης), θα απονείμει τα Βραβεία Καλύτερου Ιστορικού Ντοκιμαντέρ και Καλύτερου Κοινωνικού-πολιτικού Ντοκιμαντέρ

Πέρα από τις προβολές, το Φεστιβάλ πλαισιώνεται από ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες κλασικής μουσικής, παραδοσιακά μουσικά σχήματα, εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια κινηματογράφου και άλλα. Η ΕΡΤ είναι φέτος το Τιμώμενο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα».

Η χρησιμότητα του Φεστιβάλ δεν περιορίζεται μόνο στην τοπική κοινωνία και στους θερινούς επισκέπτες του νησιού: απώτερος στόχος είναι το Καστελόριζο να αποτελέσει τόπο συνάντησης σημαντικών δημιουργών ντοκιμαντέρ αλλά και την πολιτιστική συνεργασία μεταξύ του νησιού και της Αντιφέλλου (Κας) στην απέναντι τουρκική ακτή. Σε κομβικό σημείο ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή, πολύ κοντά στα παράλια της Λυκίας, το Φεστιβάλ επιδιώκει να αποτελέσει έναυσμα για νέους και έμπειρους δημιουργούς ντοκιμαντέρ προσελκύοντας ανθρώπους των τεχνών, των γραμμάτων και του κινηματογράφου κάθε χρόνο στο ακριτικό Καστελόριζο. Το όραμα του Φεστιβάλ συνοψίζεται στη φράση «να φέρουμε τον κόσμο στο Καστελόριζο και να μεταφέρουμε το Καστελόριζο στον κόσμο!»

Το Φεστιβάλ υλοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Δήμου Μεγίστης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλήρες πρόγραμμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://beyondtheborders.gr/

5th Taratsa International Film Festival 2018

5th Taratsa International Film Festival-2018Ακόμα περισσότερο και καλύτερο σινεμά κάτω από τ' αστέρια! Η δομή του φετινού πενθήμερου των προβολών του Taratsa International Film Festival διαφοροποιείται σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην εγχώρια παραγωγή, ακόμα πιο διευρυμένη θεματολογία, πλουσιότερο περιεχόμενο, αλλά και τέσσερα επιμέρους τμήματα, το καθένα με το δικό του ενδιαφέρον και χαρακτήρα: Πιο συγκεκριμένα, το ως πέρσι Διεθνές Διαγωνιστικό μετονομάζεται σε Wide Lens, ενώ προστίθενται το Greek Scene, η ενότητα που αποτελείται από ταινίες μικρού μήκους αποκλειστικά από Έλληνες δημιουργούς ή παραγωγούς, καθώς και το Student Angle με φοιτητικές ταινίες απ' όλο τον κόσμο. Στο Parallel Screenings ενδυναμώνεται ουσιαστικά ο χαρακτήρας των παράλληλων προβολών.

Με δεδομένη την ανάγκη για ανάδειξη των καλύτερων δημιουργών και δημιουργιών από τα 3 κύρια τμήματα, συστάθηκαν και οι ισάριθμες επιτροπές που θα επιλέξουν τις φετινές νικήτριες και νικητές.

Την πεντάδα της κριτικής επιτροπής του Wide Lens αποτελούν: Ο Πρόεδρος του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, σεναριογράφος Παναγιώτης Ιωσηφέλης, η πρόσφατα βραβευμένη στο Festival de Cannes σκηνοθέτης Ζακλίν Λέντζου, ο βραβευμένος ηθοποιός Ερρίκος Λίτσης, ο διακεκριμένος film editor Λάμπης Χαραλαμπίδης, καθώς και ο δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου, και μέλος του ΔΣ της Παν. Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, της Fipresci και του Online Film Critics Society Ιωσήφ Πρωϊμάκης.

Σε ό,τι αφορά την κριτική τριάδα του Greek Scene, αυτή απαρτίζεται από τον υπεύθυνο Προγράμματος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και συνιδρυτή του κινηματογραφικού site Flix.gr Γιώργο Κρασσακόπουλο, τη Film PR and Press Professional (Hellas FilmBox Berlin) Σοφία Σταυριανίδου, καθώς και την σκηνοθέτη Μέμη Κούπα.

Τέλος, η επιτροπή του Student Angle αποτελείται από την ηθοποιό Έλλη Τρίγγου, τη διευθύντρια φωτογραφίας και σχεδιάστρια φωτισμού Χριστίνα Μουμούρη, καθώς και τον Επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., εικαστικό καλλιτέχνη και κινηματογραφιστή Ιωάννη Κολαξίζη.

Φυσικά, υπάρχουν και οι σταθερές αξίες, που αποτελούν πλέον δομικά κομμάτια της καλοκαιρινής κινηματογραφικής γιορτής της πόλης. Και φέτος, οι προβολές θα βρουν φιλόξενη στέγη σε ταράτσες του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, και κάθε βραδιά θα συνοδεύεται από δροσιστικό παγωμένο μηλίτη, μιας και το Strongbow θα είναι ο γευστικός συνοδοιπόρος μας αυτόν τον Αύγουστο! Πέρα όμως από τα καθιερωμένα στοιχεία, η φετινή διοργάνωση θα έχει και αρκετές εκπλήξεις, που... περιμένουν ν' αποκαλυφθούν! Περισσότερα -και ωραιότερα- στα τέλη Αυγούστου!

Συνεργάτες: Thessaloniki International Film Festival, @Τμήμα Κινηματογράφου, Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., Διεύθυνση Πολιτισμός - Δήμος Θεσσαλονίκης, Αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, Animasyros International Animation Festival + Agora, Λέσχη Θεσσαλονίκης, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσ/νίκης, Ένωση Συντακτών Ημ. Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, Stay Hostel

Υποστηρικτές: Τμήμα Τουρισμού Δήμου Θεσ/νίκης, Ο.Α.Σ.Θ.

Χορηγοί: Strongbow, Ellinair, BLIND Studio, 360creative, Kakiousis digital printing, Cin Cin, Ypsilon

Χορηγοί Φιλοξενίας: The Caravan B&B Thessaloniki, Stay Hostel, The Modernist

Χορηγοί Επικοινωνίας: Cineuropa, Athens Voice (official), Μήνυμα 107.7FM, offradio.gr, Oneman (PopCode), Popaganda, Beater.gr, Move It Magazine, Exostis - Free Press, Parallaximag, All About Festivals

www.taratsaiff.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Find Taratsa International Film Festival on:
Facebook: Taratsa International Film Festival
Instagram: www.instagram.com/taratsaiff/
Twitter: www.twitter.com/taratsaiff

--
Λάζαρος Αλληλόμης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας | Press & Communication Manager
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μ: +30 697 274 1872

11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας 2018

11o festival kinimatografoy aiginas-2018Την αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει η ταινία ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ με την παρουσία του σκηνοθέτη Πάνου Αγγελόπουλου την Τεταρτη 1 Αυγούστου στις 22:00.

Στις προβολές θα παραστούν πολλοί Έλληνες δημιουργοί και θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

Την Αφίσα του 11ου Φεστιβάλ φιλοτέχνησε ο Μεγάλος Ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης το πρόσωπο του έργου είναι η ηθοποιός Νικολέττα Μαρκέλλα Χαρατζόγλου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ του Πάνου Αγγελόπουλου 1984

Ο Χάρρυ Κλυνν πεθαίνει. Στην κηδεία του παρευρίσκεται όλος ο πολιτικός κόσμος, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι το Λεωνίδα Κύρκο

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΕ ΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ του Μάκη Μαλαφέκα

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ στις 21.00 Παρουσία του Συγγραφέα

22:00 ΤO ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ του Τζον Χιούστον 1941

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Σαμ Σπέιντ αναλαμβάνει να διαλευκάνει μια υπόθεση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
INVISIBLE του Δημήτρη Αθανίτη 2015

Με τους: Γ. Στάνκογλου, Μ. Χαζαράκη, Κ. Καρβούνη

Ο Άρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
O ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ της Ελίνας Ψύκου 2017

Με τους: Βίκτορ Κόμουτ, Βάλερι Τσεπλάνοβα, Θανάση Παπαγεωργίου

Το καλοκαίρι του 2004 ο 11χρονος Μίσα φτάνει από τη Ρωσία στην Αθήνα για να ζήσει με τη μητέρα του Σοφία. Εκεί όμως τον περιμένουν ένας καινούργιος πατέρας και μια νέα, άγνωστη πραγματικότητα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
O ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ του Ανδρέα Πάντζη 1985

Ένας Κύπριος, που έζησε χρόνια ως μετανάστης στην Αγγλία, επιστρέφει στην πατρίδα του μετά την εισβολή των Τούρκων το '74 και αναζητεί την οικογένειά του.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΜΕ ΧΩΡΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ του Βαγγέλη Σεϊντανίδη

Με τους Θ.Αθερίδη, Δ.Ήμελλο, Σ.Καρύδη, Σ.Σεϊρλή

Δυο 40ρηδες ξεκινούν ένα ολιγοήμερο ταξίδι με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο στη σε αναζήτηση μιας παλιάς συμμαθήτριάς τους η οποία έχει κλειστεί σε μοναστήρι.

ΤΡΙΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2016 του Πανίκκου Χρυσάνθου

Μια ιστορία στην «πράσινη γραμμή» της Λευκωσίας, εκεί όπου ένα τείχος χωρίζει μια πόλη – και μια χώρα, που ήταν κάποτε ενωμένη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ : ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ» της Angelique Kourounis 2016

«Μία δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή».

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΕ του Δημήτρη Κολλάτου 2002

Ένας χριστιανός και μια μουσουλμάνα από την Κομοτηνή έχουν έναν απαγορευμένο ερωτικό δεσμό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ του Μανούσου Μανουσάκη

Χ. Φραγκούλης, Χ.Χειλά-Φαμέλη, Β. Τρουφάκου, Γ.Στάνκογλου, Λ.Κομνηνός, Γ. Σκιαδαρέσης

Η παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ Μπάμπης Πλαιτάκης

Πέτρος Ζουμπουλάκης, ζωγράφος, «Μονόγραμμα», 1995, 29′. Στέλιος Τριάντης, γλύπτης, «Μονόγραμμα», 1994. 29′.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ του Φίλιππα Φυλακτού 1973

Ο Παύλος Μελάς , μέλος της Εθνικής Εταιρείας από τα χρόνια του στην Σχολή Ευελπίδων, αποφασίζει το 1904 να αναλάβει την ηγεσία του αγώνα στη Μακεδονία.

ΤΡΙΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΑΓΑΠΗ,ΑΓΑΠΗ,ΑΓΑΠΗ του Κώστα Ζάππα 2016

Με τους: Α.Παπαθεμελή, Ε.Λίτση, Δ. Χατούπη, Μ. Δαρμουσλή

Μια σαραντάρα στριπτιζέζ και η ατίθαση κόρη της ερωτεύονται έναν γερασμένο γυναικά και τον γιο του αντίστοιχα,.

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΡΑΠΕΤΗΣ του Σταύρου Τσιώλη 1968

Ένα μικρό αγόρι το σκάει από το αναμορφωτήριο και κρύβεται στο σπίτι μιας κοπελίτσας. Τα παιδιά γίνονται φίλοι.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ο ΦΟΒΟΣ του Κώστα Μανουσάκη

Ηθοποιοί: Έλλη Φωτίου, Ανέστης Βλάχος, Σπύρος Φωκάς, Έλενα Ναθαναήλ, Μαίρη Χρονοπούλου, Αλέξης Δαμιανός

Ένας κοινωνικά απομονωμένος νέος επιτίθεται στην κωφάλαλη ψυχοκόρη της οικογένειάς του, την οποία κακοποιεί σεξουαλικά και στη συνέχεια σκοτώνει

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ο ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ του Νίκου Ζερβού

Παίζουν : Κ.Τζούμας, Τ.Πανούσης, Ι.Μαυράκη, Τ.Βαβούρας, Α. Καφετζόπουλος, Δ.Πουλικάκος, Σ.Μπουλάς, Ν. Άσιμος, και,οι Μουσικές Ταξιαρχίες.

H ταινία όπως έχει δηλώσει ο Νίκος Ζερβός, είχε γυριστεί «τελείως για το χαβαλέ», με βάση ορισμένες ιδέες και σημειώσεις του Τζίμη Πανούση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ του Δημήτρη Κολλάτου 2014

Η Ελλάδα σήμερα μέσα από το βλέμμα του Δημήτρη Κολλάτου

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ του Γιάννη Σακαρίδη 2016

Παίζουν: Γ.Στάνκογλου, Μ.Παπαδημητρίου, Θ.Μπαζάκα, Β.Κουκαλάνι.

ΤΡΙΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΟΥΤΟΠΙΑ του Νίκου Κούρου 2016

Μια μικρή πόλη, ελέγχεται οικονομικά από έναν διεφθαρμένο ιδιοκτήτη τράπεζας και τηλεοπτικού καναλιού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ του Βασίλη Τσελεμέγκου

Δύο άντρες διαφορετικοί μεταξύ τους, μοιράζονται – τυχαία;- την πιο "συναρπαστική" γυναίκα του κόσμου.

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Anaparastasis: Η Ζωή και το Έργο του Γιάννη Χρήστου (1926-1970)

Βιογραφικό χρονικό του πρωτοποριακού συνθέτη μιας μουσικής ιδιοφυΐας που έφυγε από τη ζωή στα 44 του χρόνια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΟΚ – Νοσταλγώντας το Μέλλον 2016

Του Νίκου Τριανταφυλλίδη. και Μαρίνας Δανέζη.

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα των κατατρεγμένων. Η ομάδα της ελπίδας, της ζώσας μνήμης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
String-LESS του Άγγελου Κοβότσου 2017

Έξι γυναίκες ! Έξι ζωές σε μια δημιουργική πορεία άλλα και σε μια δύσκολη καθημερινότητα αγωνίζονται να επιβιώσουν στο σύνθετο καλλιτεχνικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης,

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
RE-ACTION Του Αρτέμη Σαμοθράκη 2017

Η ταινία διαπραγματεύεται την επιρροή που έχουν τα σκυλιά στον άνθρωπο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΣΟΥ ΕΚΟΨΑ του Δημήτρη Κολλάτου 1993

Ο Δημήτρης δεν έχει ξεχάσει τη γυναίκα του, την ηθοποιό Αρλέτ Μπωμάν, που αυτοκτόνησε . Κλεισμένος στο σπίτι του, μαζί με τον αυτιστικό γιο τους Άλκη, βλέπουν και ξαναβλέπουν τις ταινίες που έκαναν μαζί.

ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ της Λένας Βουδούρη

Γωνιά του παραδείσου, για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον συγγραφέα των τεσσάρων διηγημάτων που διασκευάστηκαν για την ταινία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ του Pierre Granier-Deferr 1976

Το 1936 η Margot Santorini, γυναίκα του πρέσβη Santorini στην Αθήνα, ζει τις τελευταίες μέρες της ξένοιαστης ζωής, καθώς προετοιμάζεται το πραξικόπημα του συνταγματάρχη Μεταξά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΡΑΨΩΔΙΑ του Γιώργου Σαλονάκι

Παιζουν : Θ.Ρουμπάνης , Μ.Αρβανίτη , Κ.Καρράς , Β.Παλλήρη, Χ.Πάρλας, Χ.Ζήκας, Ν.Τσαχιρίδης, Γ.Ζαϊφίδης, Γ.Τότσικας. Η ερωμένη ενός στρατιωτικού, η Ζωή, προδίδει τον εραστή της και παντρεύεται τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου

Οι προβολές ξεκινούν κάθε βράδυ στις 22:00

Τοποθεσία: Κτήμα Κολλάτου, Αίγινα

Eισιτήρια: Δωρεάν

Πηγή: www.culturenow.gr

SeaNema Open Air Film Festival 2018

SeaNema Open Air Film Festival-2018Τo SeaNema Open Air Film Festival επιστρέφει για 4η συνεχή χρονιά αυτό το καλοκαίρι στο νησί της Κεφαλονιάς φέρνοντας μαζί του νέα διαμάντια του Independent κινηματογράφου, διαχρονικά αριστουργήματα, ειδικά αφιερώματα και μια σειρά από παράλληλες δράσεις και εκπλήξεις.

Το όμορφο νησί του Ιονίου υποδέχεται το 4ο SeaNema Open Air Film Festival από 30 Ιουλίου έως και 2 Αυγούστου 2018 και σας προσκαλεί να βουτήξετε μαζί του στα μαγικά νερά της έβδομης τέχνης.

Φέτος ακόμη περισσότερες παραλίες και εμβληματικά σημεία της Κεφαλονιάς μετατρέπονται σε μαγευτικά θερινά σινεμά, που θα φιλοξενήσουν διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Secret Screenings, τολμηρές ταινίες, συναυλία σε συνεργασία με το Saristra Festival, masterclass, ομιλίες και Q&A's από διεθνείς καλλιτέχνες, εργαστήρια stop-motion animation για παιδιά & εφήβους, εθνικό διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους και πάρα πολλά ακόμα, όπως θα τα βρείτε αναλυτικά στο πρόγραμμα μας!

Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα μας online ή να το κατεβάσετε σε pdf, πατήστε εδώ: http://seanemafestival.com/program2018-seanema-full/

Syros International Film Festival (SIFF) 2018

Syros International Film Festival-2018ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ (SIFF)
«Is It Real? (Είναι αλήθεια;)»
17 – 22 Ιουλίου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) επιστρέφει για έκτη συνεχή χρονιά, από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου, με ένα πρόγραμμα γεμάτο από κινηματογραφικά δρώμενα που μας βυθίζουν σε μια άλλη πραγματικότητα, απόλυτα εναρμονισμένα με το καλοκαιρινό τοπίο του νησιού.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης: το «Is It Real? (Είναι αλήθεια);» μας προ(σ)καλεί σε μια εξερεύνηση της κατασκευής της πραγματικότητας σε όλα τα πεδία του κινηματογράφου.

'Εξι ημέρες με ταινίες από όλα τα είδη και τις χρονικές περιόδους, περφόρμανς διευρυμένου κινηματογράφου, προβολές συνοδεία ζωντανής μουσικής, μαζί με κλασικές ταινίες βωβού κινηματογράφου και εργαστήρια-μάστερκλας ξεχωριστών καλλιτεχνών και εκλεκτών καλεσμένων.

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) 2018 μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://syrosfilmfestival.org/festival-schedule-2018

Σας περιμένουμε στο νησί! Mείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες για τις τοποθεσίες, το πρόγραμμα και μοναδικά θεματικά events!

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη του Stavros Niarchos Foundation αποκλειστικό δωρητή του φεστιβάλ.

www.syrosfilmfestival.org

   
   

greenpeace   mesogeios   unicef   hamogelo   actionaid   wwf   giatroi kosmoy   msf

   
© 2006 - 2018 nightwalk project / Designed by Panagiotis Sp - Hosting by Pointer.gr